BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szponzori aggályok a plusz kötelezettségek miatt

A tokiói olimpia szponzorai közül ugyan egyik sem tervez visszalépést, de erőteljesen aggódik a felmerülő extra kifizetések miatt.

Az ideiről a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia szponzorai közül ugyan egyik sem tervez visszalépést, de erőteljesen aggódik a felmerülő extra kifizetések miatt – egy friss tanulmány tanúsága szerint.

A felmérés kérdéseit 67 partnervállalatnak juttatták el, s közülük 51 válaszolt. A főleg olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz ismertetője szerint a közvélemény-kutatásban részt vett cégek 80 százaléka kritikusan áll ahhoz a kérdéshez, hogy folytatja-e az olimpiai együttműködést akkor is, ha további hozzájárulást, újabb kötelezettségvállalást várnak el tőle.

Fotó: The Yomiuri Shimbun

A korábbi szponzori szerződések érvénye ez év végén lejár, miután azokat még úgy kötötték, hogy 2020 nyarán lesznek az ötkarikás játékok Tokióban, a halasztásról csak utóbb született döntés a koronavírus-világjárvány miatt.

A pandémia miatt

a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg,

majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.