BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Letartóztatták a biatlon szupersztárját, az idei vb-győztest

A szupersztárt bankkártyacsalással gyanúsítják.

A francia rendőrség kedd délelőtt letartóztatta Julia Simont, aki megnyerte az előző szezon női biatlon-világbajnokságát. A szupersztárt bankkártyacsalással gyanúsítják.

Julia Simon francia biatlonista egy párizsi fotózáson pózol 2023. március 27-én. Fotó: AFP

A kétszeres biatlon-világbajnok és olimpiai ezüstérmes Julia Simont (26) kedd reggel vették őrizetbe a rendőrök Albertville-ben (Savoie) – közölte a francia sajtó. A tavalyi szezonban a biatlonban a szezon végén az áhított kristálygömböt markoló franciát bankkártyacsalással és hónapokig tartó visszaélésekkel gyanúsítják.

Simon válogatott csapattársa, Justine Braisaz-Bouchet azt állítja, hogy Simon engedély nélkül használta a hitelkártyáját online vásárlásra. Braisaz-Bouchet 2022 nyarán tett büntetőfeljelentést, miután bankkártyájával tudta nélkül vásároltak termékeket a GoPro online áruházból.

Hasonló csalásról számolt be egy, a francia csapat háttércsoportjához tartozó személy is. Braisaz-Bouchet állításai szerint csaknem 2000 eurós összeget veszített. A vb-bajnok korábban azzal védekezett, hogy ellophatták a személyi azonosságát és visszaélhettek adataival.

A francia média ez év tavaszán számolt be először hitelkártya-csalásról. Később júniusban a francia biatlon válogatott fegyelmi értekezletet tartott, hogy megvitassák az ügyet. A fegyelmi bizottság viszont meg akarta várni a rendőrség előzetes vizsgálatának eredményét.

A hitelkártya-csalással gyanúsított Simon a 2023 júniusában ötmillió dollárra becsült nettó vagyonával az egyik leggazdagabb biatlonos.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.