BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Robbie Keane a Liverpool egykori ír játékosa érkezhet a Fradi edzőjének.

Egy Tottenham-legenda lehet a Fradi edzője

Robbie Keane, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben szereplő Tottenham klubikonja, a Liverpool egykori játékosa Izraelből érkezhet a Ferencváros kispadjára.

Robbie Keane, az egyaránt angol Liverpool és Tottenham Hotspur, illetve az amerikai Los Angeles Galaxy egykori ír klasszis labdarúgója lehet a Ferencváros edzője – értesült az Üllői 129. 

Robbie Keane a Liverpool egykori ír játékosa érkezhet a Fradi edzőjének.
Robbie Keane, a Liverpool és a Tottenham Hotspur egykori ír játékosa lehet a Fradi edzője / Fotó: AFP

Keane és klubja, az izraeli Makkabi Tel-Aviv alighogy pénteken bejelentette, nem folytatják a közös munkát, máris felröppentek a találgatások, hol folytathatja edzői pályafutását a Spurs ikonja. Az izraeli sajtó úgy tudja, a 43 éves szakvezető Magyarországra tart, 

és a Fradi edzője lesz. 

Az Üllői 129 megerősítette az értesülést.

Kicsoda Robbie Keane?

A korábbi támadó a Wolverhamptonban kezdte karrierjét, játszott Olaszországban az Internazionaléban, Angliában a Leeds Unitedben, 2002-től pedig a londoni Tottenham Hotspurben. Keane 2008-ban Szoboszlai Dominik csapatához, a Liverpoolhoz igazolt egy évre, ahonnan visszatért a Tottenhambe. 

2011-ben szerződött a tengerentúlra, a Los Angeles Galaxybe, amelyben hat évet töltött el, de közben az Aston Villában is szerepelt két hónapig kölcsönben. Utolsó egyesülete az indiai élvonalban szereplő Atlético de Kolkata volt, ahonnan 2018 nyarán távozott.

A kiváló csatár 325 gólt lőtt 737 klubmérkőzésén, a válogatottban 146-szor lépett pályára, és 68 gólt szerzett. A mérkőzések és a gólok számában is rekordernek számít a nemzeti csapatban, amelynél visszavonulása után a szövetségi kapitány, Mick McCarthy asszisztenseként dolgozik tovább.

Tavaly nyáron lett a Makkabi Tel-Aviv vezetőedzője, s négy év szünet után bajnoki címet szerzett

– mégpedig 79 százalékos teljesítménnyel. 

A Maccabi 24. alkalommal lett idén Izrael bajnoka. A gárda a harmadik számú kontinentális sorozatban, a Konferencia-ligában (EKL) 

  • a Gentet, 
  • a Breidablikot és 
  • a Zorja Luhanszkot megelőzve csoportelső lett. 

Az EKL nyolcaddöntőjében előbb idegenben simán, 4-1-re verte a későbbi győztes Olimpiakoszt, majd a Topolyán rendezett visszavágón nagy meglepetésre 6-1-re kikapott, és kiesett. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.