BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Klubváltás küszöbén a foci-Eb magyar sztárja

Ádám Martin régóta tagja a magyar válogatottnak, a nemzetközi sajtó azonban most fedezte fel magának. A csatár a foci-Eb után, még a nyáron nagy valószínűséggel elhagyja dél-koreai csapatát.

Hamarosan klubot válthat a foci-Eb-től a csoportkört követően búcsúzó magyar labdarúgó-válogatott csatára, Ádám Martin. Koreai sajtóhírek szerint a dél-koreai labdarúgó-bajnokságban (K1 League) címvédő Ulszan HD felbontotta a 25-szörös magyar válogatott támadó szerződését. A csatár menedzsere, Papp Gábor a Nemzeti Sportnak azonban cáfolta, hogy a játékos már szakított volna klubjával.

Stuttgart, 2024. június 23.Ádám Martin (k), valamint a skót Grant Hanley (b) és Scott McKenna a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát a foci-Eb-n, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Illyés Tibor
Ádám Martin a foci-Eb mindhárom magyar meccsén pályára lépett / Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Korean Football News szerint a szerződésbontásra amiatt van szükség, mert a koreai bajnokságban maximálva van a külföldi játékosok száma, és az Ulszan keretében a 24 éves brazil csatár, Yago Cariello váltja a magyar válogatott játékost. A brazil játékos eddig a portugál Portimoensétől kölcsönben szerepelt a szintén dél-koreai Gangwon FC-ben.

Papp Gábor menedzser a sportlapnak nem erősítette meg a pletykákat, azt azonban elárulta, hogy a 2022-ben az NB1-ben gólkirályi címet szerző csatár egyelőre nem tért vissza a klubhoz, amelyik pénteken már bajnoki meccset játszik.

Ádám Martin igazi sztár lett az Európa-bajnokságon. Bár a nemzeti tizenegy mindhárom meccsén csereként pályára lépett, mégsem ezzel hívta fel magára a figyelmet: a 29 éves támadó nem mindennapi külsejét valósággal felkapta a nemzetközi sajtó. A kissé mackós testalkatával és nagy, vörös szakállával viking harcos benyomását keltő magyar játékos mindenki kedvence lett. Számos mém készült róla, és volt olyan nap, amikor többen kerestek rá a magyar csatárra az interneten, mint Lionel Messire vagy épp a házigazda németek sztárjára, Toni Kroosra.

Ádám Martin a foci-Eb-t megelőzően 29 ezer követővel rendelkezett az Instagramon, bő két hét leforgása alatt ez a szám 60 ezer fölé ugrott.

A magyar válogatott center piaci értékét az irányadó német Transfermarkt 800 ezer euróra (315 millió forint) becsüli, azonban ez az adat legutóbb még a kontinenstorna kezdete előtt, június 7-én frissült, vagyis az Eb hatása még nem szerepel benne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.