BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
PIASTRI, Oscar; NORRIS, Lando

Magyar Nagydíj: fokozott rendőri jelenléttel kell számolni, máris röpködnek a büntetések

Vasárnap a reggeli órákban emberek ezrei érkeztek a mogyoródi versenypálya környékén lévő parkolókba, a szokásosnál nagyobb volt a gyalogosforgalom is. A Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésére is tízezrek látogattak el, a rendőrök 36 embert igazoltattak, helyszíni bírságot 27 emberrel szemben szabtak ki, egy férfi ellen pedig kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás.

Mogyoród környékén szombaton is fokozott volt a rendőri jelenlét, kiemelt esemény a Hungaroring területén és a környező kempingekben azonban nem történt – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délelőtt a police.hu oldalon. Azt írták, hogy a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésére is tízezrek látogattak el.

Magyar Nagydíj
Magyar Nagydíj: Lando Norris, a McLaren brit versenyzőjéé (jobbra) a pole pozíció, a második helyről Oscar Piastri rajtol (balra) / Fotó: Balogh Zoltán

Kiemelték:

a rendőrök 36 embert igazoltattak, helyszíni bírságot 27-tel szemben szabtak ki.

Két személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetése miatt, két esetben tettek szabálysértési feljelentést, egy férfi ellen pedig kábítószer-birtoklás miatt indult eljárás.

Vasárnap délelőtt már erős volt forgalom a Hungaroring környékén, a pálya bejáratai és a parkolók felé vezető utakat egyirányúsították. A reggeli órákban emberek ezrei érkeztek a versenypálya környékén lévő parkolókba, a szokásosnál nagyobb volt a gyalogosforgalom is.

A rendőri biztosítás mintegy 1300 fős állományát a Készenléti Rendőrség, valamint a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egészítik ki. Emellett szoros az együttműködés 

  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományával, illetve a külföldről érkező 
  • holland, 
  • román, 
  • horvát, 
  • szerb, 
  • szlovák, 
  • osztrák és 
  • szlovén kollégákkal is.

A biztosításban részt vevők között van lovas, kutyás és motoros rendőr is, a térség forgalmát, annak változásait a légtérből is folyamatosan figyelik, hogy szükség esetén minél gyorsabban reagálhassanak. A pálya felé vezető utakon egyenruhások segítik a forgalom haladását, ha szükséges – és az aktuális közlekedési helyzet azt kívánja –, közbeavatkoznak.

A pálya mellett kialakított rendőrtáborban működik a biztosítás vezetési pontja.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.