BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan a következő foci-vb legújabb szponzora

Az észak-amerikai torna legújabb támogatója az egyik legnagyobb amerikai bank. A Bank of America több milliárd nézőre számít a foci-vb-n.

Szponzori szerződést írt alá a FIFA-val a 2026-os foci-vb-re a Bank of America, mely az esemény első globális banki támogatója lesz a cég közlése szerint. A Kanadában, Mexikóban és Egyesült Államokban tartott tornán a mérkőzéseknek helyet adó városokban a tervek szerint a pénzintézet fizikailag is jelen lesz, mind a stadionokon belül, mind a stadionokon kívül.

Bank of America logo is seen on the building in Chicago, United States on October 19, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) foci-vb
A foci-vb a legnagyobb szponzori szerződés a Bank of America történetében / Fotó: AFP

A második legnagyobb amerikai bank digitális és marketing vezetője, David Tyrie egy interjúban arról beszélt, hogy a sport az egyik legjobb hely az ügyfelek elérésére. Bár 

a szponzori szerződés pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de Tyrie szerint ez a legnagyobb a bank történetében.

A szerződéssel a Bank of America lesz a FIFA első globális partnere, noha a labdarúgó szövetséget számos más márka is támogatja az Adidastól a Hyundai-ig – írja a Bloomberg.

A bank, mely többek között a bostoni és chicagói maratont is szponzorálja, a hagyományos televíziós hirdetések mellett exkluzív eseményeket is tervez a mérkőzések körül. A 2026-os labdarúgó világbajnokság lesz az első, melyen 48 csapat vehet majd részt, szemben a korábbi 32-vel.

Brian Moynihan, a BofA vezérigazgatója szerint nincs olyan sport, mely annyira összeköti a világot, mint a foci. A bank több milliárd nézőre számít a 39 napos tornán, nem meglepő tehát, hogy több mint fél évig udvarolt a FIFA-nak a szponzori szerződésért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.