BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: Ennyit ér az olimpiai aranyérem Párizsban

Utoljára az 1912-es olimpián osztottak olyan aranyérmeket, amelyek tényleg csak aranyat tartalmaztak. A párizsi olimpia győzteseinek adott aranyérmek így kevesebbet érnek, mint gondolnánk.

A párizsi olimpián a győztesek nem kapnak automatikusan más jutalmat az aranyérmen és persze az azzal járó dicsőségen kívül, és az, hogy az aranyért ki mit kap, országoktól függ.

Paris 2024 - Equestrian sport06 August 2024, France, Versailles: Olympia, Paris 2024, equestrian sport, show jumping, individual, final, Germany's Christian Kukuk shows his gold medal after the award ceremony. Photo: Rolf Vennenbernd/dpa (Photo by ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) aranyérem
Fotó: AFP

Míg Magyarországon mintegy 56 millió forint üti az olimpiai bajnokok markát, addig az Egyesült Államok csak 13 millió forintot ad a bajnokainak. De mindez mit sem számít, hiszen az arany történelmi csúcsok közelében van, így az aranyérem már önmagában is sokat ér, nem? Nem, ugyanis mint a Wealth Instagram oldala írja, az aranyéremnek csak igen kis része arany, sőt, utoljára több mint száz éve, 1912-ben készült az aranyérem tényleg csak aranyból.

Az 529 grammos aranyérem több mint 95 százaléka ezüst, mindössze 6 gramm aranyat tartalmaz. Így az érem nem több mint 451 ezer dollárt ér, hanem csak 950-et.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.