BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Wizz Air
paraolimpia
paraolimpikon
aranygép
olimpia

Hazaértek a magyar paralimpikonok a párizsi játékokról – tizenöt érmet hoztak

Egyedi fényezésű géppel tértek haza Párizsból sportolóink. Paraolimpikonjaink 15 érmet hoztak haza a francia fővárosból.

Az olimpiai után a paralimpiai csapat is hazaérkezett Párizsból – derült ki a Wizz Air közleményéből. A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren hétfőn fél öt előtt nem sokkal landolt az aranygép, amely az olimpiai és paralimpia sportolók tiszteletére kapott egyedi fényezést.

Wizz Air
paraolimpia
paraolimpikon
aranygép
olimpia
Hazaértek paraolimpikonjaink / Fotó: Márton Lénárt

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paraolimpiai Bizottság hivatalos partnere a párizsi játékok alatt, az együttműködés részeként az egyik legújabb és legmodernebb repülőgépével szállította a sportolókat az ötkarikás játékokra.

Párizsban 13 sportágban 39 magyar sportoló küzdött, és végül 15 érmet – 5 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérmet nyertek, ezzel az éremtáblázat 26. helyén végzett a magyar csapat.

A vállalat büszke arra, hogy Európa leggyorsabban növekvő légitársaságaként gondoskodhatott a paralimpikonok és kísérőik szállításáról.

Az olimpiai és paralimpiai sportolókat szállító, különleges festésű gép május óta repül Európában és azon túl a légitársaság számos útvonalán – írták a közleményben. A nyári időszakban főként a Budapest és Párizs közötti útvonalon találkozhattak vele, de az ötkarikás játékok után is repülhetnek még vele az utasok a Wizz Air hálózatában.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.