BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Participants of the Paris 2024 Olympics and Paralympics game walk in front of the cafeteria of the Olympic Village, in Saint-Denis, northern Paris, on July 22, 2024, ahead of the opening ceremony of Paris 2024 Olympic and Paralympic Games. (Photo by Michel Euler / POOL / AFP)

Szegényeken segítettek a párizsi olimpia szervezői

Több tonna ételt és élelmiszert adományoztak Párizs rászorulóinak az olimpia szervezői. Eddig 30 tonna ételmaradékot adtak át jótékonysági szervezeteknek, amivel nemcsak a szegényeket segítették meg, hanem a hulladék mennyiségét is csökkentették.

Az olimpiai falu sem kivétel, mint mindenhol, itt is marad ételfelesleg, amit szétosztanak a párizsi rászorulók között. 

Eddig 30 tonnát adtak át a párizsi olimpiai falu és rendezvények ételmaradékaiból jótékonysági szervezeteknek.
Participants of the Paris 2024 Olympics and Paralympics game walk in front of the cafeteria of the Olympic Village, in Saint-Denis, northern Paris, on July 22, 2024, ahead of the opening ceremony of Paris 2024 Olympic and Paralympic Games. (Photo by Michel Euler / POOL / AFP)
Eddig 30 tonnát adtak át a párizsi olimpiai falu és rendezvények ételmaradékaiból jótékonysági szervezeteknek / Fotó: AFP

A szervezők szerint az olimpiai faluból és a rendezvények helyszíneiről több mint 30 tonna ételmaradékot adtak át a párizsi élelmiszerbankoknak, hogy azok szétoszthassák a főváros szegényei közt.

Ezzel nemcsak segíthetik az éhező, szegény embereket, de egyúttal csökkentik a hulladék mennyiségét is, amivel a szervezők hozzájárulnak az olimpia fenntarthatóságához – írja az Euronews.

Így néz ki az olimpiai falu egyik ételkínáló része / Fotó: Dimitar Dilkoff/ AFP

A párizsi olimpia szervezői merőben eltértek a megszokottól

A szervezők a fenntarthatóság és a környezetbarát játékok jegyében hirdették meg a 2024-es, nyári párizsi olimpiát. Az épületeket ebben a szemléletben tervezték és építették, valamint a szolgáltatásokban is ezt tartják szem előtt, például újrahasznosítható tányérokban kínálják az ételeket. A cél, hogy a párizsi olimpia karbonlábnyoma a 2012-es londoni és a 2016-os riói fele legyen.

Olimpia: légkondi nem lesz, az ágy kartonból, a matrac halászhálóból készül – ilyenek a klímavédő játékok

Párizs nagy ívű olimpiai tervei közé nemcsak a Szajna különböző pontjaira tervezett megnyitó tartozik, hanem a Föld megóvása is. Erre egész stratégiát terveztek, amely elvben évek óta működik, csak idén nyáron pörög fel, és mindenki hozzájárulására szükség van. A klímavédelem érdekében trükkösen alakították ki az olimpiai falut, alig építettek új létesítményt, és még az étkezésre is figyelnek.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.