BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az angol Premier League-ből igazolt játékost a Diósgyőr

A Diósgyőr labdarúgócsapata kölcsönvette az angol Premier League-ben szereplő Brentford védőjét, Valentino Adedokunt.

A DVTK hétfőn hivatalos holnapján jelentette be a hírt, hogy az angol Premier League-ben szereplő Brentford balhátvédjével, Valentino Adedokunnal erősítette meg játékoskeretét.

Valentino Adedokun az angol Premier League-ben szereplő Brentfordtól érkezett kölcsönbe a Diósgyőr csapatához / Fotó: dvtk.eu

A miskolci klub weboldalán közzétett beszámoló szerint a 21 esztendős, ír–nigériai kettős állampolgárságú védő ebben az idényben kölcsönben futballozik a csapatnál. 

A weboldalon Adedokun kiemelte: korábban csak a nemzetközi kupákban látott magyar együtteseket, ezek jó benyomást tettek rá, az OTP Bank Ligát versenyképes bajnokságnak tartja, és bízik benne, hogy a karrierje szempontjából hasznosan telik a diósgyőri év. 

„Miután nyáron sajnálatos módon meg kellett válnunk Stephen Bitoktól, elsődleges prioritássá vált a pótlása” – emelte ki Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója. Elárulta: szerettek volna „élvonalra érett fiatal magyar játékost” igazolni, ám ilyet nem találtak a piacon.

„Valentino Adedokun alapképességeire garanciát jelent, hogy már a Premier League-ben is többször bekerült a meccskeretbe. Ezen kívül különösen vonzóvá tette számunkra az a tény, hogy szinte egy az egyben megfelel elődje játékosprofiljának: olyan baloldali védő, aki gyors elfutásaival és beadásaival hatékonyan tudja támogatni a támadásokat is”

– mondta a sportigazgató.

Valentino Adedokun Dublinban született nigériai szülők gyermekeként, már 17 évesen debütált a felnőttek között a Dundalk színeiben, nemsokkal a 18. születésnapja után bemutatkozott a Konferencia-liga selejtezőjében is, ezt követően igazolta le az angol Brentford FC akadémiája. 

Az előző idényben már a klub első csapat keretéhez számították, többször leült Premier League-mérkőzésen a kispadra is, a bemutatkozására még nem került sor. A B-csapatban viszont olyannyira alapembernek számított, hogy az előző idényben már ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is – emelte ki a honlap.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.