BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A várt felett a Telekom eredménye

Ha az 5G-tender költségei nem lesznek túl magasak, joggal bízhatnak a befektetők az emelkedő osztalékpályában.

A telekommunikációs cégtől az egy évvel korábbinál gyengébb eredményt vár a piac, a 2018-as második negyedév magas bázisértékére alapozva. A tavalyi második negyedévben a rendszer-integrációs (RI/IT) üzletág bevételei még emelkedtek, de a mostani második negyedévben a kedvező mobil- és vezetékes távközlési bevételek ellenére is csökkentek.

AFP PHOTO DDP/HENNING KAISER GERMANY

Jobb hírek érkeztek az ügyfélbázissal kapcsolatban, itt a kedvező integrált vezetékes-mobil ajánlatok továbbra is pozitív hatást gyakoroltak mind Magyarországon, mind Észak-Macedóniában.A bevételek éves alapon 4,1 százalékkal 160,8 milliárd forintra csökkentek, ez kissé alacsonyabb a várt, majdnem 162 milliárd forintnál, de a többi tételsoron a vártnál jobb eredmények érkeztek. Így az EBITDA 13,4 százalékkal 56,9 milliárd forintra emelkedett, jóval meghaladva az 50,8 milliárd forintos várakozást.

A teljes cikket a Világgazdaság csütörtöki számában olvashatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.