BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyobbat kaszált a Microsoft, mint várták

Felmúlta az elemzők várakozásait az elektronikai óriásvállalat nyeresége.

A vártnál jelentősebb bevétel mellett a becsültnél nagyobb nyereséget termelt a Microsoft a december végével zárult pénzügyi második negyedévében.

Az amerikai elektronikai óriásvállalat azt közölte, hogy

a december végével záródott három hónapban 36 milliárd 900 millió dollár bevételre tett szert, ami 14 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A negyedéves adózott eredmény 11 milliárd 650 millió dollár, részvényenként 1,51 dollár lett, 38 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Fotó: AFP

Elemzők várakozásának átlagában kisebb, 1,32 dolláros részvényarányos eredmény, és szerényebb, 35 milliárd 670 millió dolláros bevétel szerepelt.

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 27 százalékkal, 11,9 milliárd dollárra nőtt. A Microsoft Azure felhőszolgáltatásának, egy nyílt és rugalmas, nagyvállalati szintű felhőalapú számítási platformnak a bevétele 62 százalékkal ugrott meg. Ez lassuló növekedés az egy évvel korábbi 76 százalékhoz képest, de felülmúlta a szeptember végével záródott pénzügyi első negyedévben regisztrált 59 százalékos bővülési ütemet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.