BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsan terjeszkedik a PayPal magyar riválisa

Nagymértékű, 12 millió eurós tőkebevonást valósított meg a magyar PastPay fintech cég. A vállalat már így is közép- és kelet-európai érdekeltségre tett szert, de a beáramló befektetésekkel tovább tud terjeszkedni. A cég legnépszerűbb szolgáltatása a Buy Now Pay Later fizetési mód. Ez a késleltetett fizetés akár 90 napos fizetési határidő biztosíthat, miközben az eladó rögtön a pénzéhez jut.

A magyar PastPay B2B fintech szolgáltató bejelentette, hogy 12 millió eurós Series A finanszírozási kört zárt. A Platina Capital által vezetett befektetési kör számos vezető pénzügyi intézmény és neves magánbefektető közreműködésével zajlott. A PastPay küldetése, hogy innovatív B2B finanszírozási megoldásával rugalmas fizetési feltételeket biztosítson az üzleti tranzakciók során.

Businessman,Hand,Using,Smartphone,For,Online,Payment,By,Digital,Wallet.
Fotó: Shutterstock

A kockázatitőke-befektetési szakértő Platina Capital által vezetett, közel 5 milliárd forintos finanszírozási kör részben a PastPay üzletfejlesztésének felgyorsítására, részben pedig a B2B BNPL finanszírozásra lesz fordítva. 

Ez egy kétlépcsős stratégia keretében valósul meg: egyfelől a termékfejlesztésen lesz a fókusz, másfelől kibővítik a finanszírozási szolgáltatásokat. A magyar fintech jelenleg a közép- és kelet-európai régióban működik a legaktívabban, beleértve Magyarországot, Németországot vagy például Lengyelországot, de tervezik a piacszerzést további európai országokban is. A tőkebevonás sikerét tovább növelte, hogy vezető pénzügyi intézmények, illetve olyan neves magánbefektetők is csatlakoztak, mint az amerikai unikornisalapító Jared Schrieber vagy az európai tech-lender piac egyik legismertebb alakja, Mark Ransford.

A PastPay innovatív megoldásaival átalakítja a B2B-fizetések világát: 

a Buy Now Pay Later fizetési móddal a céges vásárlók akár 15–90 napos, meghosszabbított fizetési határidővel is vásárolhatnak, miközben az eladó rögtön a megrendelés teljesítése után megkapja a számla ellenértékét. 

Ennek köszönhetően mindkét fél optimalizálni tudja likviditását, és gyorsabb növekedésre lesznek képesek. A magyar fintech cég megoldásával az üzleti modellek teljes palettáját ki tudja szolgálni egész Európában, így akár online, akár offline kereskedelemről legyen szó, a számlákat és fizetési igényeket automatizáltan, valós időben dolgozzák fel. A frissen beáramló tőkét a termékportfólió bővítésére fogják használni, illetve arra, hogy Európa-szerte elérhetővé tegyék a B2B-tranzakciók egyszerű kezelését és finanszírozását.

A fintech indulása óta több mint 170 kereskedőnél elérhető a PastPay Buy Now Pay Later fizetési mód, köztük a MediaMarktnál vagy a Cerbonánál. A céges vásárlók pedig már 15 ezer alkalommal vásároltak halasztott fizetéssel. Ezzel a PastPay több mint 33 millió euró összegű finanszírozást biztosított kkv-knak az Európai Unióban, segítve a vállalkozások növekedését és pénzügyi stabilitását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.