Bár a fél világot átutazni és egy drága szállodára költeni egy jó alvásért túlzásnak tűnhet, ám a legfrissebb tanulmányok szerint az emberek 35 százaléka úgy érzi, hogy nem alszik eleget, így nem csoda, hogy világszerte egyre jobban terjed az úgynevezett „alvásturizmus”. Mind többek számára válik a nyaralás első számú céljává a minőségi alvás.

Tremezzo,,Italy,-,June,04,,2022:,Grand,Hotel,Tremezzo,Facade
Az olasz Grand Hotel Tremezzo T Spa, a jó alvás egyik Mekkája / Fotó: Shutterstock

 

Tudományosan garantált jó alvást kínálnak Madridban

Az alvás idei világnapja alkalmából az Euronews bemutat néhány olyan újszerű szolgáltatást, amelyet a szállodák a náluk megszállók felfrissülését valóban segítő, jó alvás érdekében vezettek be.

A madridi BLESS Wellbeing Terrace Villa hotel például olyan innovatív „HOGO” ágyakat bocsát az alváshiányos vendégek rendelkezésére, amelyekről azt állítja, hogy tudományosan garantáltan regenerálja az embert alvás közben.

A matrac szabadalmaztatott ezüst- és grafithálóból készült, amely – a prospektus szerint – véd az elektromágneses szennyezéstől, és eltávolítja a vendégek szervezetében felhalmozódott sugárzást is. A felszerelés teljesen biztonságos, szundikálás közben semmit sem lehet észrevenni a kezelésből, és megerősödött immunrendszerrel, valamint megnövekedett melatoninszinttel távozhat a kliens – írják.

Ezzel szemben az itáliai Comói-tó partján elhelyezkedő Grand Hotel Tremezzo T Spa a természetes gyógymódok híve, és talán éppen az „ötcsillagos alvási lehetőség” miatt vált az A kategóriás celebek kedvencévé.

A pontosan 110 perces kezelés a Comói-tónál őshonos növények és főként gyógynövények jótékony hatására alapozva segíti elő a szállóvendégek egész testét ellazító, mély alvást.

Digitális detoxikáció brit módra

A legszellemesebb ötlettel a brit Unplugged szálloda csábítja a vendégeit, hiszen amint az elnevezése is sugallja, a hotelben megszállóknak – a „hálózatról leválasztva” – igazi kikapcsolódást kínál. Noha az alvásszakértők folyamatosan ismételgetik, hogy mennyire jótékony hatása lenne a képernyők előtt töltött időtartam csökkentésének lefekvés előtt, ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani. Az Unplugged kabinjai azonban nem hagynak választási lehetőséget a vendégeknek, ha előzetesen a digitális detoxikáció mellett döntenek.

Az Egyesült Királyságban – például London és Manchester közelében – található 17 környezetbarát kunyhó valamelyikébe való megérkezésüket követően az utazókat arra kérik, hogy 72 órára helyezzék el összes digitális eszközüket egy zárható dobozban. A közösségi médiához való hozzáférés nélküli, édes álom a természet lágy ölén ezután már többé-kevésbé garantált – vallják.

Az Unlpugged pluszszolgáltatásaként vészhelyzet esetére a vendégek erre a három napra egy régimódi Nokia telefont is kölcsönkapnak.

A coimbrai Hastens’ Sleep SPA / Fotó: Hastens

A portugáliai Coimbrában található Hastens’ Sleep SPA 15 szobájának valamelyikében megszállni a luxusok netovábbja, nem is engedheti meg magának mindenki. A butikhotelt a világ valószínűleg legrangosabb ágyneműmárkáját kínáló, svéd Hastens saját, 50 ezer eurós ágyaival szerelte fel, amihez képest az éjszakánkénti 500 euró körüli szállásdíj szinte olcsónak tűnik.