BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma még tébolyító hőség, holnap már tomboló vihar várható Horvátországban

Péntek délután még hatalmas kánikula várható a horvát tengerparton, hétvégére már vörös riasztást adott ki a hatóság.

Knin, Rijeka, Split és Dubrovnik régiókban nagyon nagy a hőhullámok kockázata pénteken –írta a Jutarnji. A horvát lap szerint viszont hétvégére már viharok is várhatóak.

vihar
A vihar holnap érkezik Horvátországba / Fotó: Belga via AFP

Vége lesz estére a nagy hőhullámnak, írta a dalmát index. A cikkből kiderült, hogy ma Dalmáciában piros figyelmeztetés van érvényben a magas hőmérséklet miatt. Holnapra az egész országra vonatkozó figyelmeztetést egy fokozattal – sárgára és narancssárgára – csökkentették.

Az Adrián mérsékelt, Velebit alatt erős szél fúj, délutánra gyengül, északnyugat, délnyugat felé fordul. A legmagasabb napi hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, Dalmáciában valamivel magasabb.

A nap végén záporok, zivatarok várhatók az Adriai-tenger belső részén és északi részén. Három régióra – Zágrábra, Karlovacra, valamint Lika és Gorski kotarra – adtak ki figyelmeztetést.

Viharos holnap, figyelmeztetések az egész országra

Holnap változóan felhős, instabil idő lesz az Adriai-tenger partján, helyenként heves esőzésekkel, helyi záporokkal, erősebben zivatarokkal.

A reggeli hőmérséklet 17 és 23, a tengerparton és a szigeteken 24 és 28 fok között alakul. A legmagasabb napi hőmérséklet a szárazföldön többnyire 25–30, az Adrián északon 30, délen helyenként 35 °C között alakul. Sárga és narancssárga figyelmeztetés lesz érvényben holnaptól az egész országban. Rövid időn belül zivatarok és nagy mennyiségű eső várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.