BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt a Wizz Air: ezért késték le az utasok a gépet

A gép a viharos időjárás miatt nem tudott elindulni, a második beszállásra a hiányzó utasokat név szerint is hívták. A Wizz Air szerint az sem igaz, hogy a személyzet munkaidejének lejárta miatt kellett a gépről leszállniuk az utasoknak.

A Wizz Air hétfői, Budapest–Lárnaka járata csak 6 órás késéssel indult, ám többen így is lekésték a gépet, miután a légitársaság korábban azt közölte, hogy csak 23:10-kor fog felszállni, ám végül egy órával korábban elindult.

Skiathos,,Greece,-,June,29,,2023:,Wizzair,Malta,Airbus,A321neo, Wizz Air
A Wizz Air Ciprusra tartó gépe hatórás késéssel indult, de többen így is lemaradtak róla / Fotó: Shutterstock

A Wizz Air szerint szóltak, hogy a kijelzőket kell figyelni

A légitársaság kedden sajtóközleményben reagált a történtekre, eszerint a gép a viharos időjárás miatt nem tudott menetrend szerint elindulni, és 

az utasok leszállítására sem a személyzet munkaidejének lejárta, hanem saját kényelmük érdekében került sor.

A Wizz Air szerint a kérdéses repülő személyzete arra kérte az utasokat, hogy figyeljék a kijelzőket a járat indulásával kapcsolatban, és a hangosbemondón is több alkalommal jelezték, hogy a gép végül a vártnál hamarabb indulhat el, mivel megkapta a felszállási engedélyt. A légitársaság szerint a hiányzó utasokat a hangosbemondón név szerint is figyelmeztették a gép indulására, ám kilencen ennek ellenére sem jelentek meg a második beszálláshoz. A gép ezért végül 22:08-kor indult el a többi utassal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.