BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Fidesz

Régi lemezek

Ellentmondásos nyilatkozatok hangzottak el a kormány részéről az elmúlt hetekben a Magyarországnak nyújtandó nemzetközi mentőcsomagról.
2008.11.10., hétfő 00:00

Főként az IMF-megállapodást (vagyis a jóváhagyott magyar szándéknyilatkozatot) sikerült többször is félreérthetően kommunikálni, de a bankok (jobban mondva az OTP Bank) „versenyképességének javítására” szánt pénzkeret indoklása is erősen sántít. Mentségükre legyen mondva, hogy a válság új szakasza valóban példátlanul gyors beavatkozást igényelt, és ilyen helyzetben bizony nem lehet idő előtt a nyilvánosság elé állni mindennel, mert az maga is öngerjesztő folyamatokat válthat ki.

Nyilván tisztában van ezzel a Fidesz is, amely azonban már a következő választásokra készül. Mert azért azt ugye senki sem gondolja komolyan, hogy kormányzati pozícióban valóban az általa javasolt ötmilliárd eurós, fedezetlen adócsökkentéssel orvosolná a helyzetet, vagy hogy karba tett kézzel nézné a bankok likviditási problémáit? Ugyan már! Az ellenzéki párt most épp az általa gyűlölt és megvetett Gyurcsány Ferenc nyomdokain igyekszik a hatalomba, ahol majd osztozhat annak jelenlegi sorsában is.
A Fidesz frakcióvezetője a kormányfő korábbi hanglemezes hasonlatát is magáévá tette: ezúttal Navracsics Tibor vádolta meg a miniszterelnököt a régi lemez felrakásával az e hétre összehívott gazdasági csúcs kapcsán. Tulajdonképpen mindkettőjüknek igaza van. Csak unalmasak.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.