BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
TV2

Annamária Show

Érthető Szalai Annamária felháborodása az RTL Klub és a TV2 délutáni kibeszélő műsorai miatt.
2010.01.11., hétfő 05:00

 Az ORTT fideszes delegáltja utolsó figyelmeztetést adna a csatornáknak a közízlést romboló, botrányos tartalmakért, és attól sem riadna vissza, hogy örökre elsötétüljenek a képernyők.

A Mónika Show és a Joshi Bharat valóban a televíziózás mélypontját jelenti. Bár hasonló műsorokkal más országokban is találkozunk, a technológiai fejlődés pedig így is, úgy is megteremti a kínálatot, a médiahatóság joggal léphet fel értékromboló hatásuk miatt.
Szalai Annamária azonban mást is nyilatkozott a napokban: „Örömmel vettem tudomásul a Fővárosi Bíróság nem jogerős ítéletét, mely szerint az ORTT-nek a Class rádiót működtető Advenio Zrt.-vel kötött műsorszolgáltatási szerződése érvényes.” Így reagált arra az ítéletre, amely egyébként jogsértőnek találta az ORTT pályázatát.

Csak épp ezt nem lehet érvényre juttatni, mivel az Országgyűlés évek óta nem tesz eleget az Alkotmánybíróság felszólításának, hogy módosítsa az erre vonatkozó törvényt. Tegyük hozzá: míg a kibeszélő show-k ügyében Szalai Annamária a különvéleményének adott hangot, addig a rádiófrekvencia-pályázatok esetében egyetlen ORTT-tag sem tartotta szükségesnek, hogy az elsőfokú ítélet után önkritikát gyakoroljon.

Kérdés, melyik okoz nagyobb társadalmi kárt: a káromkodás és verekedés a képernyőn, vagy a jogállami normák cinikus semmibevétele.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.