BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
akcióterv

Adóváltozások: még várni kell a Kánaánra

Orbán Viktor múlt héten jelentette be a kormány 29 pontból álló akciótervét, amelynek keretében többek között eltörölnének 10 kisadót és mérsékelnék a társasági adó mértékét is. A Világgazdaság körkérdésében megszólaló vállalkozók szerint azonban ezek az intézkedések még jelentős tisztázásra szorulnak.
2010.06.18., péntek 11:22

Úgy tűnik hiába szánta Orbán Viktor elsöprő erejűnek a bejelentett adóváltozásokat, a Világgazdaság pénteki Körkérdés rovatában megszólaló érintettek szerint igencsak magyarázatra szorulnak a változtatások.

Tőtös Zsolt, az Imperial Tobacco Magyarország ügyvezető igazgatója szerint például a tíz kisadó esetében egyelőre nem tiszta a kép, hogy valójában mit is akar eltörölni a kormány. Ha már változásokról van szó, a nagyobb vállalatokat sokkal inkább izgatja az, hogy mi történik a jövedéki adókkal, illetve a munkavállalók után fizetett terhekkel, vagy hogy a bejelentett pénzintézeti adóra miként fognak reagálni a bankok, illetve biztosítók.

Tőtös Zsolt elmondása szerint azt sem lehet még egyelőre látni, hogy az adóváltozásokból eredő költségvetési bevétel-kieséseket miként és miből fogja kompenzálni a kormány.

További szakértői véleményeket olvashat

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.