BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
szakítópróba

Gyurcsány kiverte a biztosítékot

A Gyurcsány Ferenc által szervezett Demokratikus Koalíció platform érthető módon többeknél kiverte a biztosítékot.
2010.12.13., hétfő 05:00

Az, hogy az MSZP-n belül egymással rivalizáló csoportok vannak, nem újdonság. Az sem lehetett igazán meglepetés, hogy Gyurcsány Ferenc a párton belül igyekszik saját holdudvarát megerősíteni. A volt miniszterelnök által szervezett Demokratikus Koalíció platform azonban érthető módon többeknél kiverte a biztosítékot. Az újabban sokat szereplő Szanyi Tibor például egyenesen kitessékelné pártjából Gyurcsányt az eltérő ideológiai nézetei miatt. A platform sorsáról februárban mondhat ítéletet a szocialisták erre a célra létrehozott bizottsága.

De nem csak az MSZP háza tájáról érkeznek hírek törésvonalakról. A két másik ellenzéki párt is hasonló problémákkal küszködik. A Jobbikon belül főként az okoz feszültséget, hogy miként viszonyuljanak az Új Magyar Gárdához. Leegyszerűsítve: az utcán vagy a parlamentben képviseljék-e a nemzeti radikalizmust. Az eddig egységesnek tűnő LMP-ben pedig Scheiring Gábor váratlan lemondása választmányi tagságáról mutatott rá arra, hogy a párton belül ellentét van a baloldali és konzervatív szárny között. Mindkét párt esetében kezdenek tehát a felszínre jönni azok a nézeteltérések, amelyeket korábban a parlamentbe jutásért folytatott küzdelem elnyomott.

Mindez kitűnő hír a Fidesznek. Úgy tűnik, az egyes ellenzéki pártok immár nemcsak egymással képtelenek együttműködni, de belső erjedésük is megindult. A hatalom ellenőrzése így még nehezebbé válhat.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.