BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
elnökség

Újra változás - Indulhat a kampány

Barack Obama megkezdte pénzgyűjtő akcióját a 2012-es kampányhoz, és akár napokon belül bejelentheti hivatalosan is, hogy indul az újraválasztásért.
2011.04.04., hétfő 05:00

 Az Egyesült Államok elnökei közül kevesek hatalomra lépését várták akkora érdeklődéssel, mint az övét – de túl a félidőn még bizonytalan a megítélése.
Nekünk, magyaroknak nem kell messzire menni, hogy ismerős legyen a példa: sokan voltak elégedetlenek a nyolc éve kormányzókkal, valaki változást ígért, és óriási bizalmat előlegeztek meg neki. De, mivel a politikában csodák nincsenek, Obama népszerűsége lassan, de biztosan elkezdett fogyni. Nem földrengésszerűen, nem egy adott eseményhez kötve, de nehezen megállíthatóan.

Pedig Obama még csak nem is rossz elnök, legalábbis látványos hibákat nem követett el, nem haragított magára sokakat belföldön, és elődjével ellentétben nem is veszett össze a fél világgal. A zseniális kampányoló a múlté, jó ideje egy az országot nagy szavak nélkül irányító bürokratát láthatunk. S ez lehet hatékony, de mindenképp furcsa a 2008-as kampányláz után. Túl sokat vártak tőle, annyit, amennyit teljesíteni lehetetlen.

Most azonban Washington helyett Chicago lesz a központ, és jöhet az, amiben Obama igazán otthon érzi magát: lázba hozni a tömegeket. Tanulságos másfél év jön: hogyan kampányolhat a változatlanságért egy politikus, aki korábban a változás ígéretével nyert hatalmasat? 

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.