BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lobbistákon múlik az adókulcs? Kiskapuk a köbön

Barack Obama is elgondolkodna a vállalati adókulcsok csökkentésén, ha megválasztják elnöknek. A csökkentés része lenne adóegyszerűsítési tervének.

Korábban Obama éles kritikával illette ellenlábasa, John McCain széles körű vállalati adócsökkentési javaslatát. Úgy véli, többletterheket róna a költségvetésre és nem gyorsítaná fel a gazdaságot, ha McCain elképzelése szerint 35-ről 25-re csökkentenék a társasági adót.

Az illinois-i szenátor most azonban kiemelte: a jelenlegi adószabályozásnak túl sok kiskapuja és vállalatfékező eleme van. „Gyakran azon múlik vállalatként az adókulcsod, hogy milyen jók a lobbistáid” – idézi őt a Reuters. Ha e szabályozási hiányosságokat felszámolják, akkor lehetséges egy adócsökkentés – mondta Obama. További részleteket azonban nem árult el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.