BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közhasznú munkásezred - Bevetésen a parlagfű ellen

A Közép-dunántúli Régió három megyéjében 258 önkormányzat csatlakozott a hétfőtől induló parlagfű-mentesítési programhoz - mondta el Soós Ferenc, a regionális munkaügyi központ szakmai főigazgató-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján.

A programban a munkaügyi központ 256 millió forintos támogatásával, három hónapig 1.017 közhasznú munkás irtja az allergiás tüneteket kiváltó gyomnövényt.

„A parlagfű virágzási és növekedési időszakára kiterjedő akcióban a régióban összesen 4.342 hektárnyi területet kaszálnak le a közmunkások. A program indulásakor a résztvevőket kiképzik a motoros fűkasza használatára” - tette hozzá Soós Ferenc.

A munkaügyi központ 90 százalékos támogatást nyújt a dolgozók bérére, valamint munkaruha és szerszámok vásárlásához biztosít segítséget. A parlagfű irtásában legtöbben Veszprém megyében vesznek részt, 387 fővel, Komárom-Esztergom megye 341 munkással csatlakozott, Fejér megyében 289 közhasznú munkás dolgozik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.