BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veres: érdemes foglalkozni a Robin Hood-adóval

Magyarországon is érdemes foglalkozni az úgynevezett Robin Hood-adó bevezetésével, amely az energiaiipari cégek irreálisan magas energiaárakból származó extraprofitját adóztatná meg, az abból származó bevételt pedig szociális kompenzációra - elsősorban távhőtámogatásra - használnák fel - mondta Veres János pénteken a sajtónak Budapesten.

Az új különadó a Magyarországon energetikával foglalkozó néhány száz cégre terjedne ki a pénzügyminiszter szerint, s mértékét úgy kellene megállapítani, hogy ne fogja vissza a beruházásokat, ne legyen árnövelő hatású, s ne torzítsa a piacot.

A pénzügyminiszter azt reméli, hogy a fuvarozókkal a megállapodás még a a Robin Hood-adóról szóló döntés előtt megszületik. A kormány a jövedéki adó mérséklését célzó kérésére még a nyári szabadságok megkezdése előtt válaszra számít Brüsszelből.

Az élelmiszerárak áfacsökkentéssel való kompenzálására Veres János nem lát lehetőséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.