BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Állami támogatás bérlakásépítéshez?

A lakáscélú állami támogatások felét bérlakásépítésre fordítanák az emberek. Egy felmérés szerint egyre többen költöznének bérlakásba, és az önkormányzatok is ebben látnák a lakásgondok megoldását - írja keddi számában a Népszabadság.

 A Társaság a Lakásépítésért Egyesület megbízásából készített országos felmérésben részt vevők többsége úgy látja: a korábban indított programok ellenére is csak kevés fiatal tud szülői segítség nélkül lakást venni. Ha mégis belevágnak, a hitel súlyos teherként nyomja őket hosszú évekig, és egy gyermek érkezése könnyen kibillentheti a családot a pénzügyi egyensúlyából. Önkormányzati lakáshoz jutni szinte esélytelen vállalkozás, az albérletek pedig drágák és kiszámíthatatlanok.

A fiatalok ugyanakkor 35-45 ezer forintos bérleti díjat kifizethetőnek tartanak egy korszerű, megfelelő méretű lakásért, ám ilyen a piacon nincs. A megkérdezettek 40 százaléka szerint egy kiszámítható helyzetet teremtő bérlakás hosszú távon is jó megoldást jelenthetne azoknak, akik képtelenek megfizetni a magas törlesztőrészleteket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.