BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Romló foglalkoztatottság

A hazai munkaerő-piaci helyzet változatlanul kedvezőtlen képet mutat, európai öszszehasonlításban egyre gyengébb a pozíciónk.

Több mint 30 ezerrel dolgoztak kevesebben, mint egy éve, a munkanélküliségi ráta 7,5 százalékos. A változások nagy részéért az év elején megfigyelhető nyugdíjba vonulási hullám a felelős, de sokakat érintettek az állami leépítések is. Míg az EU-ban sikerült az elmúlt négy évben több mint 3 százalékponttal bővíteni a foglalkoztatottak arányát, addig nálunk nem történt érdemi változás. Bulgária, Lettország és Lengyelország eredményei viszont kiemelkedők, de Magyarország és Litvánia kivételével mindenhol többen dolgoznak ma, mint egy évvel korábban. Állandósultak a strukturális problémák a hazai munkaerőpiacon, a pályakezdők helyzete egyre romlik, és a tartósan munka nélkül lévők aránya is nő.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.