BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány 0-0,25 százalékra rontja a jövő évi GDP növekedési becslését Németországban

A német kormány azt fontolgatja, hogy a jövő évi gazdaságnövekedési becslését nullára, vagy plusz 0,25 százalékra rontja - közölte a Dow Jones Newswires hírügynökséggel egy német kormányzati illetékes. Legutóbbi, április 24-én ismertetett előrejelzésében a német kormány az idei évre 1,7 százalékos, a jövő évre 1,2 százalékos GDP növekedéssel számolt.

A hírügynökségnek név nélkül nyilatkozó illetékes szerint a kormány várhatóan nem változtat az idei becslésén. Michael Glos német gazdasági miniszter a jövő héten csütörtökön hozza nyilvánosságra a kormány legújabb gazdaságnövekedési előrejelzését. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a hét elején azt jósolta, hogy idén 1,8 százalékkal bővül a német gazdaság, ami jövőre stagnál.

Eközben a Der Spiegel című német hetilap szombaton arról számolt be, hogy a vezető német gazdaságkutató intézetek szerint jövőre csupán 0,2 százalékkal emelkedik a német hazai össztermék. Az intézetek a jövő héten kedden ismertetik ezzel kapcsolatos előrejelzésüket. A hetilap úgy tudja továbbá, hogy a gazdaságkutatók jövőre a német munkanélküliség emelkedésére számítanak, de adatot nem közölt a Der Spiegel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.