BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bezárt az Elektropont-lánc

Bezárta mind a hetven Elektropont üzletét az Elektro Computer Zrt. „A kialakult pénzpiaci válság következtében a hitelbiztosítók törölték cégünk hitelbiztosítási védelmét, így nem tudunk venni és nem kapunk árut a hazai importőröktől” – közölte Kökény Ferenc vezérigazgató.

Ám az a tény, hogy a tavalyi 900 millió forintos veszteség és a 8 milliárdos kötelezettségállomány miatt a német Electronic Partner GmbH már fél éve kiszállt a zrt.-ből, arra enged következtetni, hogy nem pusztán a világválság okozta a mintegy nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztató bajai cég végét.

Az elmúlt héten az Elektropont legnagyobb szállítói – az Electrolux Lehel, a Whirlpool és a Samsung –, amelyek a hálózat készletének 90 százalékát adták, visszakérték bizományosi értékesítésre átadott termékeiket. Tegnap és tegnapelőtt vissza is szállították az árut.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.