BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélypont közelében a német befektetői bizakodási index

Három hónap óta először, ismét csökkent a német piacon tevékenykedő befektetők és elemzők helyzetértékeléséből számított bizakodási index, amely a szeptemberi mínusz 41,1 pontról mínusz 63 pontra süllyedt, ami kétszer akkora romlás, mint amit előzőleg vártak. Az irányzatot megerősítette a német gazdaságkutatói intézetek most közzétett prognózisa, amely szerint a GDP növekedés – az idén várható 1,8 százalékról – jövőre 0,2 százalékra lassul.

Az ország gazdaságának egyaránt ártott a főbb exportpiacokon tapasztalható kereslet-lanyhulás és a belföldi fogyasztás megcsappanása. Bíztatást az adott helyzetben csak az kínál, hogy az olajárak esése, az euró gyengülése és a kamatok csökkenése egész Európában tompítja a válság élét. A németek számára további reményt kínálhat, hogy a munkaerőpiaci helyzet most sokkal kedvezőbb, mint az évtized elején, a csökkenő üzemanyag-árak nyomán pedig idővel élénkülhet a fogyasztói kereslet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.