BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veres: "Jó, hogy ha Magyarországnak csak a lábát tépik le"

"Aki egyedül marad, azt a ragadozók levadásszák (lásd: Izland)". "Jó, ha Magyarországnak csak a lábát tépik le." Fogalmazott a pénzügyminiszter az MSZP hétvégi rendkívüli kongresszusán a Népszabadság információi szerint.

Állítólag Veres János megerősítette, hogy Kelet-Európában is vannak gyengébb ellenséges próbálkozások, de nálunk - nem tudni pontosan, miért - erősebb volt a gazdaság elleni támadás. A jelenlegi gazdasági helyzetről beszélve azt mondta: aki egyedül marad, azt a ragadozók levadásszák (lásd: Izland)", illetve "jó, hogy ha Magyarországnak csak a lábát tépik le".

Sodró erejű változások közepén vagyunk - mondta kongresszusi beszédében Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök. "Ez a sodró vihar egyelőre inkább rombol, mint épít (...) Egy nemzet hajóját kell irányítanunk a viharban" - folytatta. A kormányfő szerint a kapitalizmus első igazi megroggyanásának vagyunk a tanúi. Hangsúlyozta, hogy a társadalmat három pillérre kell építeni: a polgárok normakövető magatartására; a kontrollált, de erős államra; illetve a piacra, a gazdaságra.

"Háborog a tenger (...) Olyan ez, mint az árvíz. Éveken át építettük a gátakat – idézi a miniszterelnököt a Népszabadság. Ha nem tettük volna meg, most hiába rohannák a gátakra. Nem engedtünk a szirénhangoknak, hogy ne csináljuk.

Annak köszönhető, hogy most bírjuk a nyomást, hogy az elmúlt két évben megerősítettük a gazdaság gátjait" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc, majd folytatva a hajós hasonlatot: "Nem az a jó kapitány, aki a viharban erősködik. A jó kapitány nyugodt marad, és óvatosan, folyamatosan csökkenti a hajóvitorlára nehezedő nyomást. (...) Nekünk kell nyugodt kikötőbe kormányozni az ország hajóját.

Az MSZP szombaton három órás rendkívüli kongresszusának egyetlen témája  gazdasági válság magyarországi kezelése volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.