BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Chikán: Akár tíz évig is elhúzódhat a válság Magyarországon

Legalább másfél esztendő szükséges ahhoz, hogy Magyarország gazdasága visszaálljon a válság előtti állapotra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Chikán Attila.

A Corvinus Egyetem tanára szerint azonban a magyar politikusok érdemben nem munkálkodnak egy megalapozott gazdaságfejlesztési stratégián, ezért akár tíz évig is elhúzódhat a válság.

Chikán Attila azt mondta: ha a világgazdaság nem alakul számunkra kedvezőtlenül, sőt, talpra tud állni, és Magyarország okos gazdaságpolitikát folytat, akkor másfél-két esztendő kell ahhoz, hogy a magyar gazdaság helyrerázódjon, vagy legalábbis visszakerüljön a válság előtti állapotba.

Chikán Attila szerint komoly munka kell annak érdekében, hogy egy megalapozott, stratégiainak mondható elképzelés alakuljon ki az ország gazdasági fejlődésére - hangsúlyozta a szakértő, aki emlékeztetett: korábban már voltak próbálkozások kerekasztal tárgyalások összehívására, ám azok munkájának eredményére senki sem volt kíváncsi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.