BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kinézte volna a kormányból, hogy hozzányúl a 13. havi nyugdíjhoz?"

A pénzügyminiszter a 168 Órának adott interjújában úgy nyilatkozott: ha egy bank az állam segítségét kéri, az állami képviselőjének be kell kerülnie a vezető testületbe. Aki pedig segítséget kapott, annak egzakt paramétereket kell teljesítenie.

Veres János szerint "valamit valamiért" ad az állam – arra reagálva, hogy a bankok szerint túl nagy állami befolyás társul a pénzintézeteknek nyújtott segítségekhez. Mint mondta, a két feltételből, vagyis az állam szerepvállalásából és a teljesítendő paraméterekből nem engednek a bankok megsegítése terén.

A pénzügyminiszter a 168 Órának sem beszélt arról, elképzelhetőnek tartotta-e az államcsőd bekövetkezését, ugyanakkor kijelentette: nem lehet tudni, mi történik másnap. A pénzügyminiszter szerint ezért nem lehetnek tabuk sem a kormány, sem a nyugdíjasok, sem a munkaerőpiac szereplői előtt sem. A gazdaság terén Veres a válság elhúzódásától tart a legjobban, de bízik a hiány és az infláció csökkentésének megvalósíthatóságában.

"Kinézte volna a kormányból, hogy hozzányúl a 13. havi nyugdíjhoz? Ki merem mondani: nem" – szögezte le a pénzügyminiszter, hangsúlyozva, hogy most olyan döntéseket kell hozniuk, amelyek korábban elképzelhetetlennek tűntek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.