BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiugró célcsoport a magyar turizmusban: Oroszország

A csökkenő nyugat-európai turisták mellett egyre nagyobb potenciált jelentenek a hazai idegenforgalomban az orosz vendégek. A tipikus orosz turista évente kétszer utazik, egyszer tengerpartra, a második alkalommal pedig valamilyen európai célpontra, városlátogatás vagy eseményturizmus céljából.

Ugyanakkor egyre népszerűbb az egészségturizmus. Ez ráadásul a legkevésbé sérülékeny turisztikai termék, mert akinek fáj valamije, az el fog menni kúrálni magát.

Nadezsda Valerjevna Manysina, az Orosz Utazási Irodák Szövetsége egészségturisztikai tagozatának igazgató-helyettese kiemelte, hogy jó adottságaink vannak az orosz turisták meghódítására, de pontosan kell pozícionálni magunkat.

Rá kell irányítani a figyelmet az egyedi vonzerőinkre, a hévízi tóra, a tapolcai barlangra, amelyekkel egyedülállóak vagyunk a világban. Az orosz turisták 51százaléka barátok, rokonok ajánlása alapján választ úti célt. Fontos, hogy az orosz vendégeket megcélzó szolgáltatók orosz terminológiát használjanak: az oroszok az interneten a spa és a szanatórium szóra rákeresnek, de a gyógyszállóra vagy a wellnessre nem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.