BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar gazdasági évad Spanyolországban

Magyarország alapvető célja, hogy amint sikerül a globális pénzügyi vihar nehézségeit elhárítani, azokhoz tartozzon, akik az élen vannak, mert tévedés azt hinni, hogy a bezárkózás a megoldás. Ezt hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Madridban a magyar gazdasági évad megnyitóján.

A célunk eléréséhez piacvédelem és piacépítés, likviditás és együttműködés kell, ezért rendkívül fontos a spanyolországi bemutatkozási lehetőség az ország számára - mondta Gyurcsány Ferenc.  A miniszterelnök előzőleg spanyol üzletemberekkel találkozott, majd a megnyitó után José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnökkel találkozott.

A spanyol kormány mindent megtesz azért, hogy a két ország cégei célba érjenek – ígérte a magyar gazdasági évad megnyitóján Christina Garmendia spanyol tudományos és innovációs miniszter. A kapcsolatok fejlődésére szerinte jellemző, hogy a két ország között az elmúlt években hatszorosára nőtt a forgalom, s ebben mind nagyobb arányt képviselnek a fejlett technológiájú termékek.

Spanyolországban ez első az alkalom, hogy ilyen komplett módon mutatja be üzleti-befektetési lehetőségeit egy partnerállam, mint most Magyarország. A 2009 júliusában Barcelonában záruló rendezvénysorozat keretében 12 helyen, több mint 25 programon (üzletember-találkozón, kiállításon, szakmai összejövetelen, stb.) nyílik mód egymás piacainak felfedezésére, az együttműködés erősítésére. Összességében tíz szektor, így az autóipari beszállítói háttér, információs technológia (it), energetika, idegenforgalom, logisztika, környezetvédelem területén várnak konkrét eredményeket a szakemberek.

Milyen hasznot hozhat az évad?

  • Húsz százalékos növekedés az üzleti kapcsolatokban
  • Ötszáz-ezer új cégkapcsolat regisztrálása
  • A magyarországi spanyol befektetések bővülése
  • A magyar kis- és középvállalkozások nagyobb spanyol piaci megjelenése
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.