BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt éve nem bocsátottak el ennyi embert az Egyesült Államokban

Októberben közel ötéves rekordra nőttek az amerikai cégek bejelentett elbocsátásai. A legrosszabb a helyzet a pénzügyi és autóipari cégeknél.

 A Challenger, Gray and Christmas cég vizsgálata szerint az októberben bejelentett álláscsökkentések elérték a 112 884-et, 19 százalékos emelkedéssel szeptemberhez képest. A cég szerint az a tény, hogy az ipari ágazatok háromnegyedében nő az elbocsátások száma, mutatja a válság hatását a munkapiacra.

Egy évvel ezelőtt a munkahely-csökkentések a pénzügyi és a lakóingatlan-építési ágazatokra koncentrálódtak. Az Egyesült Államokban pénteken teszik közzé az októberi foglalkoztatottság és a munkanélküliség makrogazdasági adatait. Elemzők 200 ezres csökkenést várnak a mezőgazdaságon kívüli ágazatokban foglalkoztatottak számában, a munkanélküliséget pedig 6,3 százalékra várják emelkedni a szeptemberi 6,1 százalékról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.