BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brüsszel energiaipari megállapodást kötött Egyiptommal

Az energiapolitikai célok konvergenciájáról, a szállítás biztonságáról és technológiai-ipari együttműködésről kötött megállapodást az Európai Bizottság és az egyiptomi kormány.

A megállapodás részeként az EU támogatást nyújt az arab állam energia-infrastruktúrájának korszerűsítéséhez, az ott bőségesen rendelkezésre álló nap- és szélenergia hasznosításához, a felhasználás hatékonyságának növeléséhez.

Egyiptom máris az Európai Unió hatodik legnagyobb földgáz-szállítója, emellett fontos tranzit-ország a közel-keleti térség egyéb államaiból érkező szénhidrogén-energiahordozók számára. Az egyezményt az Európai Bizottság külkapcsolatokban illetékes tagja, Benita Ferrero-Waldner, és az energiaügyekben illetékes biztos, Andris Piebalgs írta alá, mindketten szorgalmazták, hogy Kairó csatlakozzon az európai gázellátás diverzifikálását célzó tervekhez.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.