BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veres: Magyarország is profitálhat az uniós gazdaságélénkítő csomagból

Magyarország számára is lehetőséget jelent, ha az európai uniós gazdaságélénkítési program meg tud valósulni jövőre, és hatása érzékelhető lesz a folyamatokra - vélte keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján Veres János pénzügyminiszter.

Az EU-tagországok pénzügyminiszteri találkozója után nyilatkozva hozzátette: elsősorban az exportteljesítmény növekedésére lehet számítani. Az Európai Bizottság múlt héten ismertette javaslatát az összesen mintegy 200 milliárd eurósra tervezett intézkedéscsomagra, amelynek elemei között a munkahelyek megvédésére, a kereslet növelésére, a bizalom erősítésére, továbbá beruházásösztönzésre vonatkozó javaslatok is találhatók.

A miniszterek kedden a javaslatban szereplő eszközrendszer legtöbb elemével egyetértettek, sőt - mint az elnöklő Christine Lagarde francia pénzügyminiszter jelezte - azzal is, hogy a gazdaság élénkítésére szükségesnek tűnik az uniós össztermék 1,5 százalékát kitevő forrásigény.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.