BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Miért mondta le a brit pénzügyminiszter a davosi útját?

Alistair Darling brit pénzügyminiszter úgy döntött: nem utazik el Davosba, hogy részt vegyen a világgazdasági fórumon - jelentette a BBC.

A pénzügyminisztérium szóvivője szerint "azért döntött így, mert számos személy, akivel találkozott volna, időközben távozott, és jobban teszi, ha idejét más dolgokra fordítja". A BBC Davosba kiküldött tudósítója, Bridget Kendall úgy értesült: David Miliband külügyminiszter sem vesz részt a fórumon.

Az angol pénzügyminiszter nem tájékoztatott arról, hogy pontosan mely találkozókat mondták le. Ugyanakkor valószínű, hogy döntésében szerepet játszott, hogy Barack Obama szakértő csapatának legtöbb tagja mellőzi a davosi konferenciát. A szóvivő szerint Gordon Brown továbbra is úgy tervezi, hogy részt vesz az eseményen, ahol az áprilisban Angliában szervezendő G20 találkozó pontjait ismerteti majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.