BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veres: az exportpiacok visszaesése az igazán negatív adat

Az Európai Bizottság frissen kiadott gazdasági előrejelzésében Magyarország számára az igazán negatív adat a fontos exportpiacok importjának várható visszaesése, jelentette ki Veres János pénzügyminiszter kedden Brüsszelben a többi EU-tagországból érkezett kollégáival tartott havi rendes értekezlet után.

Németország importjában például, 1,3 százalékos növekedés helyett, most már 2,4 százalékos csökkenést vár erre az évre az uniós végrehajtó testület, a hétfőn kiadott, legújabb előrejelzései szerint. Olaszország importjában 4 százalékos, Franciaországéban 1,4 százalékos, Ausztriáéban 1,5 százalékos visszaesés várható. Ez arra készteti a kormányt, hogy a következő időszakban újragondolja az országot érintő legfontosabb folyamatokat, szögezte le Veres János sajtótájékoztatóján.

A Magyarországra vonatkozó brüsszeli előrejelzések nem számítanak meglepetésnek, tette hozzá. Mint mondta, a kormány az újragondoláshoz szeretné megismerni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzéseit is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.