BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A költségvetés hiánya rekordösszegű lesz 2010-ben - Korlátozódó konjunkturális visszaesés a németeknél

Németország a gazdasági és pénzügyi válság következtében jelentős összegű hiányt halmoz fel a költségvetésében, a hiány 2010-ben 60 milliárd euróval éri majd el a csúcsot - közölte a Der Spiegel című magazin legújabb számában a pénzügyminisztérium adataira hivatkozva.

Ezek szerint 2009-ben az államháztartás hiánya 45 milliárd eurót tesz majd ki, ami 2010-re 60 milliárdra emelkedik, majd 2011-re mérséklődik ismét 45 milliárd euróra. Tavaly az államháztartás 11,5 milliárd eurós hiánnyal zárt. A számításokat arra alapozták, hogy a konjunkturális visszaesés az idei évre fog korlátozódni.

Németország az idén még tartani tudja az európai stabilitási paktumban rögzített, bruttó hazai termékhez viszonyított 3 százalékos hiányt, 2010-ben azonban a hiány 4 százalékra fog emelkedni - jelezte még januárban a német pénzügyminisztérium.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.