BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU elutasítja Ausztria kelet-európai segélycsomagját

Az ORF osztrák televízió ma reggel gyorshírben közölte, hogy Alexandr Vondra, az uniós elnökséget ellátó Csehország miniszterelnök-helyettese elutasítja Ausztria javaslatát a Kelet-Európának szánt 150 milliárd összegű segélycsomagra.

Vondra egy Brüsszelben rendezett szerda reggeli sajtóbeszélgetésen úgy vélekedett, a pénzügyi és gazdasági válság elleni harcban "nem lát alapot" további rendkívüli lépésekre.  Ő maga "nem központi bankár" és ilyen tekintetben nincsenek bejelenteni valói. Vondra elismerte ugyanakkor - fűzte hozzá az ORF -, hogy "azoknak a bankoknak, amelyek aktívan invesztáltak ebben a régióban, mint az Erste és a Raiffeisen," problémái vannak. 

De nem ők az egyetlen bankok, amelyeknek a pénzügyi válság miatt nehézségeik vannak. Csehország nincs ilyen helyzetben, "mi hagyományosan konzervatív emberek vagyunk, akik nem kölcsönöznek sokat" - közölte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.