BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budai: Három héten belül konkrét lesz a Gyurcsány-csomag

Miközben tegnap a Reformszövetség csomagjáról konzultáltak a parlamenti frakcióvezetők, a kormány válságkezelő csomagjáról még csak homályos pártvélemények láttak napvilágot.

Nem tudni, melyik párt a csomag mely részét támogatná elvben, ha egyáltalán támogatna valamit. Mindenesetre az SZDSZ és az MDF jelezte: a Reformszövetség programját beterjeszti az Országgyűlés elé. A Fidesz fenntartásokkal támogatja ezt a csomagot, a kormányfő felemásan nyilatkozott róla.

A Gyurcsány-csomag kapcsán az ellenzéki pártok egységesen bírálták, hogy máig nem láttak konkrét törvényjavaslatokat. Még az általunk megkérdezett szocialista politikus is felemlegette ezt. Lapunknak ugyanakkor Budai Bernadett kormányszóvivő ezzel kapcsolatban azt közölte: két-három héten belül elkészülnek a tervezetek.

Közben Gyurcsányék elemzik a Reformszövetség csomagját is – ahogy ezt a miniszterelnök korábban már jelezte. Bár kérdés, mit vesznek át belőle, ha egyáltalán átvesznek valamit. Mozgásterük ugyanakkor még van erre, hiszen egyelőre nem készültek el a saját válságkezelő intézkedéseik bevezetéséhez szükséges jogszabálytervezetek, legalábbis még nem hozták nyilvánosságra azokat. Igaz, van már olyan terület – például a szociális rendszeré –, amellyel kapcsolatban a szakminiszter elmondása szerint két héten belül készen lesznek a konkrét tervezetek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.