BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: aggasztó a forintárfolyam

Aggodalomra ad okot a forint árfolyamának utóbbi napokban, hetekben tapasztalható gyengülése - közölte Gyurcsány Ferenc az MNB elnökével folytatott konzultációja után.

Aggodalomra ad okot a forint árfolyamának utóbbi napokban, hetekben tapasztalható gyengülése, a kormány ezért kezdeményezett egyeztetést a Magyar Nemzeti Bank elnökével. Az árfolyam stabilitásának a biztosítása ugyanis a kormány és a jegybank felelőssége – ennyit közölt hétfőn délután Gyurcsány Ferenc kormányfő a Simor András MNB-elnökkel folytatott megbeszélése után. A találkozón részt vett Veres János pénzügyminiszter is.

A miniszterelnök hozzátette: aggasztó az is, hogy Magyarországon igen nehéz hitelhez jutni, ez mind a lakosság, mind a vállalkozások számára komoly gondot okoz. A kormány ezen a téren is keresi a megoldásokat – fogalmazott a kormányfő.

Az adócsomaggal kapcsolatosan közölte: a tervek a következő hetekben körvonalazódnak és az adókon és járulékokon túl felölelik a foglalkoztatási és szociális rendszer számos elemét is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.