BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint tüntethetnek a hazai tejtermelők

Folytatódhatnak a termelői demonstrációk a hazai tejpiacon, mert tovább romlottak az értékesítési lehetőségek. Elképzelhető, hogy a magyar gazdálkodók összehangolják megmozdulásaikat a hasonlóan nehéz helyzetben lévő szlovák és cseh termelők tavaszra tervezett nagyszabású akcióival.

A tehenészeteknél a válság miatt megkezdődött a tenyészállatok oroszországi exportja, és a telepek nagy része nem tudja elkezdeni vagy befejezni kötelező környezetvédelmi beruházásait sem. A termelők azt is szorgalmazzák, hogy az agrártárca azonnal kezdje meg a belföldi többletek állami felvásárlását, és léptesse életbe az év elején beígért, 2,5 milliárd forintos piacstabilizáló csomagját, amelynek meghirdetése a mai napig késik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.