BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

500 millióra emelték a pécsi panelprogramra szánt forrást

Az eredetileg tervezett 350 millió forint helyett 500 millió forint forrást biztosít a pécsi önkormányzat az idei panelprogram megvalósítására.

A panelházak felújítására, szigetelésére fordítható összegeket, egyenlő arányban adja össze a város, az állam és a lakóközösség.

Mint azt Tóth Bertalan ügyvezető alpolgármester elmondta, a közgyűlés már tavaly határozatot hozott, hogy ezt az összeget beépíti a 2009-es büdzsébe, de a februári ülésen, látva a város költségvetését, az 500 millió tartaléklistára került.

A napokban azonban kiderült, mégis van lehetőség arra, hogy ezt az összeget még idén felhasználják azoknak a panellakásoknak a felújítására, amelyek tulajdonosai pályázatot nyújtanak be.

Az ügy érdekessége – tájékoztatott Tóth Bertalan ügyvezető alpolgármester, hogy a határozatot, amely szerint visszaemelik a büdzsébe a támogatást, több ellenzéki képviselő – köztük Kővári János, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje - nem szavazta meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.