BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz szolgáltatási beszerzőmenedzser-mutató félévi csúcson

Az orosz szolgáltatások beszerzőmenedzser-mutatója áprilisra 44,4 pontra emelkedett a márciusi 43,9 pontról, közölték a mutatót kezelő VTB Capital értékforgalmazónál szerdán.

A mutató hetedik hónapja jelezte az ágazat teljesítményének csökkenését egyik hónapról a másikra, de október óta - amikor a felmérés nyolcéves történetében először csökkent 50 pont alá - most vallott a legkisebb visszaesésre. Decemberben volt mélyponton, 36,4 ponttal. A kiszabott árak almutatója áprilisra 49,3 pontra csökkent a márciusi 52,6 pontról, a felmérés történetében először jelzett árcsökkenést az előző hónaphoz képest.

Az orosz feldolgozóipar hétfőn kiadott beszerzőmenedzser-mutatója áprilisra 43,4 pontra emelkedett, 50 pont alatti értékkel kilencedik hónapja jelzett visszaesést egyik hónapról a másikra, de a legkisebbet hat hónapon belül. Márciusra 42,0 pont volt. A decemberi 33,8 pont a legalacsonyabb volt a felmérés történetében. Helyi elemzők szerint Oroszországban a gazdasági visszaesés az első negyedévben túljutott a mélyponton.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a múlt hónap végén 6,0 százalékos gazdasági visszaesést jósolt Oroszországnak erre az évre és 0,5 százalékos növekedést jövőre. Tavaly 5,6 százalékkal nőtt, tavalyelőtt 8,1 százalékkal bővült az orosz hazai össztermék (GDP).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.