BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valami olyasfélét lát a Világbank, amit mi még nem

Enyhülni látszik a recesszió a világban – jelentette ki ma reggel egy spanyol tévécsatornának nyilatkozva Robert Zoellick, a Világbank elnöke. Szerinte a fellendülés már az idei év végén megindulhat.

„Nem vagyok sem optimista, sem pesszimista. Bizonytalan vagyok és realista. De az biztos, hogy véget ért a drasztikus zuhanás. Nagy valószínűséggel további termeléscsökkenésre számíthatunk, de ez mértékében már kisebb lesz. A szakértők többsége már azzal számol, hogy az év végére megindul a kilábalás a válságból” – közölte Zoellick a Reuters beszámolója szerint.

A Világbank elnöke külön kiemelte, hogy a pénzpiaci helyzet javulóban van és felszólította a fejlett országokat, hogy segítsék a fejlődőket, s így a közelgő fellendülés valóban globális lehessen.

„Nem elég azonban a piacokra koncentrálni. Ha nem figyelünk a kihasználatlan kapacitásokra, a fellendülés lassabb lesz. Ezért kell több erőforrást biztosítanunk a leggyengébbek számára” – figyelmeztetett Zoellick.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.