BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiss: Több kormánytag "gondolkozik" az adakozáson

Már több mint négymilliárd forint van a szociális krízisalapban.

A kormány által egymilliárd forinttal a legrászorultabbak megsegítésére létrehozott alap kasszáját növelte, hogy idekerül az áramszolgáltatók extraprofitjából 2-2,5 milliárd, valamint a PSZÁF banki bírsági bevételeiből származó mintegy 800 millió-egymilliárd forint.

Az alaphoz utaltatja fizetését Bajnai Gordon kormányfő, a miniszterek közül pedig Kiss Péter és Oszkó Péter ajánlott fel hozzájárulást; Kiss egyhavi fizetését teszi hozzá a segélyezésre fordított összeghez.

Gyarapítja az alap forrását az állami vállalatok vezetői fizetésének kétmillió forint feletti része. Kiss Péter társadalompolitikai miniszter azzal kapcsolatos kérdésünkre, hogy a kormánytagok, illetve a szocialista frakció tagjai közül kik és milyen mértékben járulnak hozzá az alap növeléséhez, úgy válaszolt, tudomása van arról, hogy többen is gondolkodnak felajánláson, de mások nevében nem kíván erről bejelentést tenni.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.