BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mentőövet dobtak a lakáshiteleseknek!

Megszavazta az Országgyűlés a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek védelméről szóló törvényjavaslatot. A képviselők 191 igen, 1 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadták el az új jogszabályt.

A szavazás tehát egyértelmű volt, igaz, abban nem vett részt a Fidesz-KDNP frakciószövetség. Az ellenzéki pártok még a Legfelsőbb Bíróság elnöke megválasztásának kudarca miatt tiltakozva hagyták el az üléstermet, és nem vettek részt a határozathozatalban.

A nehéz helyzetbe került lakáshitelesekről szóló törvény legfontosabb szabályai között van az, hogy az önkormányzatok elővásárlási jogot kapnak a hitelüket fizetni nem tudó tulajdonosok lakásaira, feltéve, hogy utána nekik adják bérbe.

A dolgozó, de anyagilag megrendült adós is kaphat átmeneti könnyítést a törlesztésre. A törvény zárószavazása előtt a képviselők több, az MSZP és a Fidesz által közösen benyújtott módosító javaslatot is elfogadtak, illetve kérték a törvény sürgős kihirdetését.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.