BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin tiltakozik Obama adócsomagja ellen

Az orosz miniszterelnök bírálta Barack Obama amerikai elnöknek azt a tervét, amelynek értelmében növelnék a külföldön üzleti tevékenységet végző amerikai vállalatokra kirótt adót.

Vlagyimir Putyin szerint ez kettős adóztatással lenne egyenértékű, ami ártana a globális gazdaságnak. "Ez súlyos döntés a világgazdaság számára" - idézi az orosz miniszterelnököt a Moscow Times.

Putyin szerint ha adót vetnek ki a külföldön működő valamennyi vállalatra, ez a kettős adózás elkerüléséről szóló rendszer teljes megsemmisülését jelentené. 

A miniszterelnök utasította Alekszej Kudrin pénzügyminisztert, hogy tárgyaljon a tervről az Obama-adminisztrációval. Az amerikai elnök a tervek szerint július 6-8. között tesz először hivatalos látogatást Moszkvában.

Vlagyimir Putyin korábbi nyilatkozata szerint Oroszország ugyan "nagyon nehéz év" elé néz, de a 90 milliárd dolláros segélycsomag segítségével az ország megmarad a világ legerősebb gazdaságai között.

A miniszterelnök a Duma előtt hatvanöt percben ismertette a válsággal kapcsolatos intézkedéseket és a várható eredményeket. "Az ország minden bizonnyal a világ legnagyobb gazdaságainak sorában marad". Véleménye szerint a rubel jelenlegi árfolyama kedvez a helyi vállalatoknak és reményei szerint hamarosan a 14 százalékos infláció is csökken. Putyin elutasította az adóemelésekkel kapcsolatos javaslatokat, arra hivatkozva, hogy a válság ideje alatt az adóterheket alacsonyan kell tartani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.